10 semne care il asigura pe clientul tau de credibilitate, siguranta si incredere in serviciile/ produsele tale

Daca deja ai un website sau vrei sa creezi unul pentru afacerea ta, trebuie sa realizezi ca el nu este doar o simpla existenta ON Line, un simplu endorsement sau doar o brosura pe care POATE cineva, o va citi intr-o zi. Nu irosi banii pe un site doar pentru “a fi present ON line”, ci odata realizat, seteaza si functionalitatile care sa ajute la conducerea vizitatorului, adica a prospectului, spre decizia de cumparare.

Daca trebuie sa revizuiesti procesul de conversie al vanzarii (sau palnia vanzarii, daca esti familiarizat cu acest termen) nu mai sta pe ganduri si actioneaza! Primul pas in acest proces, este de a-i oferi clientului un motiv convingator si irezistibil sa vrea sa viziteze site-ul tau. Ce poate fi acest motiv convingator?

Un giveaway sau freebie, o extrem de valoroasa resursa pe care vor sa o aiba neaparat! Si pentru acest lucru recomand: un simplu raport, un ghid, un workbook, roadmap etc., ceva simplu, care poate fi accesat ori de cate ori au nevoie, un articol scris care spune prospectilor tai in ce mod rezolvi una dintre cele mai mari provocari a lor.

De exemplu: “5 Intrebari De Adresat Unui Contabil Inainte De A Incepe O Afacere” daca afacerea ta este din domeniul financiar –contabil.

Odata descarcata oferta convingatoare pe care ai avut-o pentru a atrage prospectul sa viziteze site-ul, urmatorul obiectiv este sa-l faci sa ramana cat mai mult timp sa navigheze pe site-ul tau.

Toata lumea vorbeste despre cat de important este pentru clientul potential sa ajunga sa te cunoasca, sa te placa si sa aiba incredere in tine, respectiv in produsele/ serviciile tale inainte sa ajunga sa investeasca.

Gandeste-te putin la acest aspect: potentialul tau client ideal are o problema/ nevoie. El s-a luptat cu aceasta problema in timp ce a incercat diferite modalitati de a o depasi; inclusiv cautand solutii pe internet. El a vizitat o gramada de website-uri si ghici ce – fiecare pretindea ca produsele/ serviciile lor sunt cele mai bune.

Prin urmare, cum va decide clientul tau ideal, in care din aceste website-uri sa aiba incredere?

Esti de acord cu mine ca va alege acel site unde va gasi “semnele” care sa-i asigure ca produsele/ serviciile sunt demne de incredere, sigure si credibile?

Dar care sunt aceste semne?

Alaturat, am creat o lista cu 10 aceste semne/ elemente care il asigura pe clientul tau de credibilitate, siguranta si incredere in serviciile/ produsele tale:

 1. Testimoniale si studii de caz – Acestea pot arata prospectului tau ideal ca ei nu sunt singuri si ca tu ai fost capabil(a) sa ajuti pe altii cu probleme similare. Citind despre (si de la) clientii fericiti, poate sa fie un motiv sa le dea catorva dintre prospectii tai imboldul de care au nevoie pentru a achizitiona de la tine.

2. Povestea ta – Aceasta arata prospectului tau ideal ca esti unul dintre ei – si tu esti vulnerabil, si tu ai avut probleme, dar ca ai o descoperit o solutie pe care ai vrea sa o impartasesti cu ei.

In cazul meu, cand am inceput activitatea, am fost frustata de faptul ca toti expertii aveau o anumita specializare (nu erau generalisti). Am fost “obligata” sa particip, astfel, la sute de ore de training ale acestora, pentru a ma lamuri si in final, am reusit sa-mi definesc intreaga mea metoda si metodologie, despre cum sa-mi construiesc afacerea.

De aceea, ca si coach, m-am specializat in a da clientilor mei intregul spectru – nu ofer un mod si numai unul de a-si construi profitabil afacerea; in schimb lucram impreuna la a elabora un singur model de afacere (din multitutinea care exista), care se potriveste cel mai bine aspiratiilor sale, talentelor si abilitatilor sale, stilului de viata si nu in ultimul rand a nisei pe care o vizeaza.

Odata ce oamenii aud povestea mea, imediat incep sa vada valoarea in modul in care lucrez.

3. Ceva personal – acest lucru este pentru conexiuni sociale. Oamenii nu-si vor aminti in ce domenii ti-ai luat specializarile sau in ce companii ai lucrat anterior, dar ei iti vor spune adesea: (de exemplu): “wow, sustii proiectele sociale care vizeaza cresterea nivelului de acces la programe educationale adresate copiilor in situatii defavorizate”, pentru ca ei isi aduc aminte ca au vazut pe site-ul tau ca sustii astfel de proiecte sociale, prin Responsabilitate Sociala.

4. Fotografia ta sau a echipe tale – O fotografie profesionista pe antetul sau pe paginile site-ului poate contribui intr-o mare masura la cresterea perspectivei de a lucra cu tine sau cu echipa ta. Nu te ascunde in spatele brand-ului. Este nevoie de amandoua pentru a te conecta mai usor la clientii tai: un brand puternic dar si o prezenta personala puternica.

5. Detalii de contact – Spammerii sunt peste tot, deci nu e de mirare ca multi prefera sa treaca la sectiunea “Contact” numai un formular de contact. Cu toate acestea, daca vrei, pentru clientii tai, ca ei sa se simta in siguranta, trebuie sa stie ca esti o persoana adevarata, ca ai o adresa, un numar de telefon sau adresa de e-mail. Vei vedea ca, oferindu-le mai multe detalii de contact in locul unei forme de contact impersonal, va creste foarte mult factorul de incredere si asta se va reflecta in in loialitate/ retentie, rate de conversie crescute (mai multi prospecti devin clienti).

6. Membership – apartenenta la unele asociatii, fundatii, organizatii in general. In unele site-uri aceste apartanente sunt descrise la rubrica “Despre mine/ noi”. Dar trebuie sa citesti foarte atent (si indelung) aceasta rubrica si sa descopari aceasta apartenenta. Nu mai bine faci ca acest lucru sa se intample rapid si astfel sa cresti creditibilitatea folosind logo-urile lor.

7. Alte locuri unde te pot gasi pe tine sau servciile/produsele tale – Oamenilor le place sa verifice, utilizand si alte surse. Le vei face o favoare, daca le vei da si alte surse de unde sa invete despre tine.

8. Training-uri sau evenimente la care participi – Fie ca esti doar un participant sau un speaker/ organizator, numind evenimentele la care participi, va face sa-ti creasca creditibilitatea. Ei te vor admira pentru ca ai vorbit sau pentru ca investesti in dezvoltarea ta profesionala. In ambele situatii este o victorie win-win care merita evidentiata.

9. Platforma de plati securizata – Sunt sigura ca ai intrat pe diferite site-uri si ai dorit sa faci tranzactii online. Daca esti ca mine, nu ai mai dat click pe acel link daca nu ai avut cateva informatii despre cum se procedeaza – chiar daca este o platforma securizata. Cand ai clienti care vor sa cumpere de la tine, aminteste-ti sa pui in site ca folosesti un sistem de plata securizat si chiar adauga logo-uri pe care ei le cunosc. Nu indeparta clientii care vor sa cumpere de la tine din cauza unui element atat de “minor”.

10. Declaratii de confidentialitate – Acesta este un lucru pe care multi dintre voi il faceti…dar daca nu, este timpul sa schimbati aceasta situatie…Poate ar fi bine sa adaugi la formularul tau contact ca detaliile de contact pe care le soliciti de la clientii tai, nu le vei vinde, inchiria sau imparti cu altcineva.

Acestea ar fi semnele/ elementele (cele mai importante) care construiesc factorul “Know_Like_Trust” si care ii vor asigura pe prospectii/ clientii tai ca produsele/ serviciile sunt demne de incredere, sigure si credibile!

Factorul “Know_Like_Trust”: daca te ingrijesti sa ai aceste semne/ elemente in website, ai sansa ca prospectii/ clientii tai sa nu plece de la tine!

INTREBARE: Tu ce elemente folosesti ca sa-I asiguri pe prospectul/ clientul tau ca produsele/ serviciile tale sunt de incredere, sigure si credibile?

Te invit sa lasi un comentariu in rubrica de mai jos cu ce elemente folosesti tu (acestea sau altele).

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt