6 actiuni testate de antreprenori cu afaceri de succes

Daca esti antreprenor, proprietar sau leader ce companie, esti condus de viziunea ta.

Ai incredere, convingere, determinare – iti doresti sa faci o diferenta. Doresti sa aduci contributia ta. Iti doresti sa atingi obiective la cele mai inalte nivele. Ai motive sa lupti si ai convingerea ca poti pune lucrurile in miscare.

Din acest motiv ai ales aceasta cale.

Pentru ca ai multe lucruri de oferit lumii si vrei sa aduci plus valoare in vietile altora. De asemenea, esti deteminat sa inveti lucruri noi despre cum sa devii un antreprenor, prorietar sau leader de companii de succes, cu o afacere care sa-ti permita sa ai in acelasi timp libertate si satisfactii personale.

Dar, chiar daca esti animat de idealuri frumoase, in acelasi timp esti frustat:  viziunea despre afacerea ta este departe de a fi implinita sau inca nu ai venituri suficiente. Si tu stii ca este posibil sa creezi un impact mare asupra lumii cu ceea ce ai tu de oferit. Si atunci te intrebi “De ce? De ce? De ce nu merge? Ce fac gresit?”

Stiu exact prin ceea ce treci si te inteleg perfect. Performanta, indiferent de forma ei, nu se realizeaza peste noapte. Am auzit multe persoane de succes care s-au aflat la un moment dat in aceasta situatii si am trecut si eu prin acest moment…

Ca sa “scurtez” drumul tau spre performanta, spre a face ca viziunea afacerii tale sa devina realitate, mi-am luat misiunea sa identific pasii comuni care au ajutat oamenii de afaceri sa aiba succes, sa inspire si sa influenteze pozitiv alti oameni in drumul lor.

Si astfel am ajuns la un set de 6 actiuni comune pe care le-am identificat in analiza, si pe care fiecare dintre modelul analizat le-a intreprins. Daca  si tu vrei sa ai success in afacere FARA a sacrifica viata personala, citeste mai jos cele 6 actiuni pe care le-am identificat in actiunile oamenilor de afaceri de succes si care i-au ajutat sa fie leaderi adevarati si eficienti, un model pentru altii…

1.Ei sunt permanent conectati la pasiunea pe care o aveau cand au inceput afacerea

Aspiratiile determina pasiune si motivatie. Suma eforturilor depuse pentru dezvoltarea afacerii, de cel care detine/ conduce afacerea este direct proportionala cu cat de inalte sunt aspiratiile pentru afacerea respectiva. Aspiratiile determina pasiunea si pasiunea determina motivatia de a face pasi in directia atingerii obiectivelor companiei. Aspiratiile sunt obiectivele pe termen lung ale afacerii, sunt cele mai inspirate vise si cele mai entuziaste viziuni despre ceea ce se vrea a se obtine in afacere.De aceea, ei au grija sa aiba mereu aprinsa “scanteia” care ii tine motivati sa inceapa munca dimineata cu pasiune. Dar cel mai important, au in vedere mentinerea un echilibru al balantei personal-profesionale si sa dezvolte acea afacere care sa lucreze pentru ei si nu invers.

2.Se focalizeaza doar pe activitatile cu adevarat importante

Actioneaza doar pe baza unui proces de planificare strategica, pentru ca viziunea lor despre afacere sa devina realitate. Inainte de a inceoe acest proces, isi adreseaza 2 intrebari definitorii:

  • Cum ma diferentiez in fata concurentei in piata in care activez?
  • Ce face compania mea cel mai bine pentru consumator?

Odata ce au un raspuns clar la cele doua intrebari incepe intocmirea procesului propriu-zis de planificare strategica si identificarea directiilor strategice pe care sa le urmeze pentru a atinge obiectivele dorite. Se pot focaliza acum doar pe ceea ce este important din punct de vedere prioritar strategic pentru dezvoltarea afacerii. Este important sa stii ce faci mai bine ca oricine din piata si sa te concentrezi pe cum poti monetiza acest aspect.

3.Actioneza doar pe baza obiectivelor masurabile, cuantificabile

Antreprenorii si proprietarii/ liderii de companie de succes, opereaza doar pe baza controlului indicatorilor de performanta cheie; ei masoara progresul companiei bazandu-se pe evolutia acestora.

Trebuie sa stii in orice moment daca afacerea ta este viabila, prin controlul acestor indicatori. Sa stii cand, cum si unde sa actionezi pentru a te asigura de performanta continua a afacerii.

Poti imbunatati doar ceea ce poti masura si masura doar ceea ce cunosti!!

De aceea, pentru a imbunatati acesti indicatori, ei sunt capabili sa aleaga cele mai potrivite tactici de marketing pentru ca ….

4.Tactici de marketing diferite produc rezultate diferite

Din acest motiv, utilizeaza numai tactici de marketing care sunt in stransa legatura cu principalii indicatori cheie pe care ii urmaresc. Aloca timp gasirii si implementarii a cel putin unei idei noi la cel putin 3 luni sau a implementarii unei idei mai vechi in diferite moduri. Avand permanent in atentie aceasta legatura intre indicatori de performanta si tacticile utilizate, vor reusi cu succes sa lase concurenta in urma.

5. Gandesc ca un CEO si nu ca un “technician”

Tot focusul este pe creare de leverage, de aceea ei se ocupa de acele activitati care aduc profit pe termen mediu si lung: stabilirea standardelor, setarea directiilor strategice, recrutarea si mentinerea top talentelor etc, iar activitati de tipul: preluarea/ pregatirea comenzilor, marketing, vanzare, legatura cu furnizorii etc. sunt delegate catre alte persoane sau chiar sa sunt preluate de un computer/ tehnoogie/ soft. Acest tip de actiune le permite sa aiba timpul necesar pentru a se gandi la actiunile care duc la construirea unei afaceri scalabile, care functioneza independent, fara prezenta lor 24/7.

Beneficiul direct este ca afacerea va avea o crestere constanta, continua si va aduce mai mult profit.

6.Odata la 3-6 luni, fac un plan de dezvoltare personala.

Antreprenorii, proprietarii/ liderii de companii si afacerile lor, daca nu evolueaza permanent raman in urma, pentru ca orice stagnare insemna involutie, ceea ce va duce in final la faliment. O afacere nu poate evolua atat timp cat cel care o conduce nu tine pasul cu evolutia. Cele 5 actiuni anterioare sunt desemnate sa ajute la evolutia afacerii in sine.Aceasta ultima strategie se refera la evolutia si la imbunatatirea constanta a ariilor de dezvoltare personala pentru a fi sigur cat se tine pasul cu indeplinirea obiectivelor pe care se doresc pentru afacere. Odata la 3-6 luni, ei isi fac timp pentru o analiza a ariilor ce trebuie imbunatatite si traseaza un plan de dezvoltare personala.

Facand acest exercitiu constant, ei se asigura de succesul si evolutia continua a afacerii pe care o detin sau o conduc si nu in ultimul rand de faptul ca viziunea despre afacere  va deveni realitate.

Evalueaza cum te raportezi la cele 6 actiuni mai sus expuse si gandeste-te la urmatorul pas:

Vrei sa devii unul dintre antreprenorii, proprietarii sau liderii de companii care experimenteaza succesul in afacerea lor, in timp ce se bucura de toate aspectele vietii?

O poti face in unicul program complet de mentorat, training si business coaching din Romania, unde vei lucra exclusiv la a face ca viziunea despre afacerea ta sa devina realitate, intr-un process care are la baza o metodologie clara, dinamica si testata. Vei beneficia si de partajarea resurselor intr-un cadru de lucru de  networking organizat, cu alte 10-12 oameni de afaceri la fel de laser-focused ca tine.

Rezerva-ti locul la Editia a 3a ELITE Business AcademyTM Academia Oamenilor De Afaceri De Succes. Locurile sunt limitate. Start: 8 Iunie 2017

.full-width-610aff9343d80 { min-height:100px; padding:10px 0 10px; margin-bottom:10px; } #background-layer--610aff9343d80 { background-position:left top; background-repeat:repeat; ; }
Recent Posts

LASATI UN COMENTARIU

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt