7 metode de a avea mai mult profit prin rate de conversie imbunatatite

Tot mai mult se vorbeste de ratele de conversie si cum sa le imbunatatesti pentru a creste profitul companiei tale. Dar ce sunt ratele de conversie? Sunt acei indicatori, exprimati in % care te ajuta in procesul de vanzare (de exemplu) sa urmaresti traiectoria, actiunile unei persoane din momentul in care aceasta a auzit de tine, de companie si/sau de serviciile/ produsele pe care le oferi, pana in momentul in care aceasta persoana a achizitionat de la tine, devenind astfel un client. In alta ordine de idei, ratele de conversie reflecta costul “achizitiei” unui client, din faza de prospectare pana in faza de achzitie.

Dar in afara de ratele de conversie, sunt multi alti indicatori a caror imbunatatire se recomanda a se urmari frecvent, daca se doreste cresterea profitului.

5dd01651-1e37-44bc-8efa-94e735fad7ad

In cele ce urmeaza ma voi referi la acele strategii care conduc la cresterea profitului prin imbunatatirea ratelor de conversie.

1. Nu poti imbunatati ce nu poti masura, nu poti masura ce nu cunosti: 

Identifica indicatorii de peformanta proprii afacerii tale: costuri fixe/ variabile, rate de conversie, marje de profit, pierderi. Cel putin, incepe prin urmarirea ratelor de conversie: la 10 conversatii de vanzare cu prospectii/ potentialii clienti, cati clienti finali   ai; sau de cati prospecti ai nevoie pentru a face o vanzare/ a avea un client?

2. Invita oamenii sa actioneze, cand au vizitat site-ul tau.

Daca un prospect iti viziteaza site-ul, prima ta grija este sa obtii de la el o adresa si un nume (sigur, in schimbul a ceva, a unei oferte, gratuitate, freebe pe care el o primeste instantaneu. Ai asa ceva pe site-ul tau, nu?). Cand ai obtinut aceste 2 informatii (nume si adresa de email) ai obtinut un lead, un potential client. Acum poti sa-l inviti sa actioneze. Un indicator pe care trebuie sa-l urmaresti este numarul de lead-uri obtinute cu oferta ta gratuita, raportat la numarul de vizite unice pe site.

3. Construirea unei liste de clienti potentiali nu este atat de importanta, precum valorificarea ei.

Profitul tau nu sta in dimeniunea listei, ci in capacitatea ta de a valorifica aceasta lista. Este ceea ce invata clientii mei in cadrul programelor Espora Evolutiv Business, aceea de a construi si valorifica profitabil o lista de potentiali clienti.

4.Nu cantitatea de informatii conteaza, ci calitatea lor.

Nu bombarda potentialii clienti cu informatii, doar de dragul de a comunica ceva. Un alt indicator ce poate verifica informatiile din punct de vedere calitativ, il reprezinta numarul de actiuni pe care le-au facut potentialii clienti dupa ce au citit acea informatie (un articol citit pe Blog, poate determina un numar mai mare sau mai mic de prospecti sa ia decizia sa-ti lase un nume si o adresa de email pentru a primi si alte informatii in cadrul unui newsletter si apoi tu poti sa-I conduci pe traseul de a initia o actiune finalizata cu o achizitie).

5. Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa nu faci follow-up dupa ce ai avut un prim contact cu o persoana (face-to-face sau online)

Nu te increde in faptul ca alte persoane te vor recontacta, ia tu aceasta initiativa. Nu incepe sa construiesti o lista de contacte, sa faci networking sau sa colectezi carti de vizita, daca nu ai nu esti pregatit sa faci follow-up ulterior. Urmareste rata de conversie a fiecarui prospect in lead si apoi in client final.

6.Testeaza, testeaza, testeaza

Ceea ce a functionat acum cateva timp, poate sa nu mai functioneze acum. Experienta clientului cu brand-ul tau este foarte dinamica, de aceea efectul produs de fiecare tactica de marketing trebuie urmarit indeaproape prin evolutia ratelor de conversie. In plus, tactici de marketing diferite, produc rezultate diferite, de aceea utilizarea tacticilor de marketing trebuie facuta cu atentie si numai in stransa legatura cu indicatorii ce se urmaresc.

Daca te-ai inscris la cursul online pe care il ofer gratuit pe website-ul Espora Evolutiv Business, gasesti acolo tipurile de tactici de marketing grupate in 3 categorii, functie de indicatorii ce se urmaresc.

7. Nu poti avea niciodata informatia perfecta atunci cand iti propui sa finalizezi ceva

Planificarea este importanta, dar nu cadea in extrema “planificarii totale” din dorinta de a face perfect de la inceput pana la sfarsit. Fa un plan initial, pe care poti sa-l mai corectezi pe parcurs. Priveste toate lucrurile intr-un mod dinamic, la care sa aduci imbunatatirile necesare, daca este nevoie pentru a avea rate de conversie cat mai bune.

Intrebare: Ce strategie prezentata mai sus este preferata ta pentru a imbunatati ratele de conversie? Daca vrei, te rog sa lasi un comentariu mai jos, pe care dintre cele 7 strategii o/ le vei implementa in afacere pentru a creste profitul companiei tale.

sursa foto: Internet

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt