9 actiuni personale pentru un start reusit in afacerea ta

Daca intentionezi sa-ti dezvolti propria afacere sau tocmai ti-ai inceput o afacere, atunci esti in locul potrivit.
Sunt multe aspecte, multe necunsocute care apar in procesul de dezvoltare ale unei afaceri, dar daca afli din timp de ele, vei evita multe ore pierdute, multi bani irositi, iar cel mai important stima de sine nu va avea de suferit din cauza unui esec.
In cazul meu, cand am inceput afacerea, dupa 10 de ani de multinationala, primul sentiment a fost ca am o multime de timp si eram asa, foarte euforica.

Apoi, pe masura ce afacerea incepea sa capete contur, lucrurile au inceput sa ia o alta turnura: simteam ca incep sa ma comport ca un angajat, dar de data aceasta in propria companie.

Ma simteam ca un hamster care alerga incontinuu. 🙁
Nu astfel imi imaginam eu antreprenoriatul, prin urmare dupa cateva luni de haos, in care „am purtat toate palariile posibile”, a venit vremea sa ma indrept de spate si sa repun lucrurile pe fagasul lor, pentru a ma asigura ca startul in forta al afacerii mele are aceeasi intensitate ca in prima zi.
Pentru a evita situatia de mai sus, care fie vorba intre noi, nu este tocmai placuta si usor de dus, te invit sa citesti mai jos care sunt cele 9 actiuni personale pe care le-am initiat, pentru a-mi recapata energia si timpul necesare si, totodata, au facut diferenta intre „a fi un hamster care alerga pe roata” versus „sa finalizez la timp sarcinile propuse” pentru dezvoltarea start-up-ului meu:

1. Cunoaste care este cel mai productiv timp al tau: Esti persoana care are cel mai ridicat nivel de energie si de creativitate atunci cand sare din pat  sau nu excelezi decat dupa cateva momente de relaxare si simti ca „rupi norii” abia dupa-amiaza sau seara? Cunoaste acel moment al varfului propriu de performanta si programeaza-ti cele mai importante sarcini atunci.

2. Noteaza in calendar momentul cand vrei sa atingi anumite obiective ​​​​​​​importante. Cea mai importanta intalnire este cu tine insuti/ insasi. Programeaza timpul necesar ca sa te asiguri ca cele mai importante sarcini propuse, care te ajuta sa-ti atingi obiectvul, sunt indeplinite zilnic. Investeste intr-un calendar de perete sau poti printa efectiv de pe internet si aseaza-l undeva unde sa-l vezi mereu; noteaza-ti datele cand vrei sa atingi anumite obiective importante (milestone-uri).

3. Delega tot ceea ce-ti distrage atentia. Acel email necesita urgent raspuns (nu este urgenta ta!), trebuie sa actualizezi conturile de social media, trebuie sa emiti facturile si sa le trimiti clientului. Viata merita atentie, dar delega orice incepe cu „trebuie..” catre un asistent (virtual) pentru a-ti lasa mintea si biroul curate pentru alte activitati cu adevarat productive si importante pentru tine.

4. Creeaza un loc de munca placut: Nu vei da cel mai bun din tine daca muzica de la laptop sau televizorul rasuna putenic, telefonul suna neincetat si ai in fata ta un teanc de facturi neachitate. Fa din biroul tau un loc unde iubesti sa stai, care este curat, comfortabil si frumos si care promoveaza creativitatea.

5. Ia o pauza. Este tentant ca, fiind sub presiunea unui deadline, sa-ti amani pranzul si sa nu te ridici de pe scaun. Dar, sa te ridici in picioare, sa faci cativa pasi si poate cateva miscari iti va pune sangele in miscare care te va reenergiza si te va ajuta sa te concentrezi mai bine. Prin urmare, ia o pauza de 10-15 minute pentru revitalizare, apoi intoarce-te la birou.

6. Fereste-te de hotii de timp productiv. Fie ca e vorba de notificarile posturilor de pe retele de socializare, fie ca e telefonul unui prieten care se plange cat de mizerabila este lumea in care traim, este important sa-ti protejezi timpul productiv. Inchide toate notificarile de primire a email-urilor, a posturilor primite in retelele sociale si orice te poate intrerupe din concentrare.

7. Keep it simple. Cunosti situatii cand vrei sa reconditionezi parchetul si incetul cu incetul repari toata casa? Este usor sa pici pe panta complicarii lucrurilor, cand apoi acestea incep sa devina coplesitoare. Tine in minte obiectivul general si concentreaza-te doar pe sarcinile zilnice. Daca observi ca te indepartezi de ele, reaseaza-te pe traiectoria indeplinirii sarcinilor esentiale.

8. Lasa lucrurile care nu conteaza. Nu te concentra si nu pierde timpul cu detaliile. Sa ai in agenda ta doar activitati care iti aduc un profit pe termen mediu si lung.

9. Ia-ti timp pentru relaxare. Este tentant atunci cand ai mult de lucru, sa continui si in weekend, dar nu o face! Ai nevoie de timp pentru odihna, de relaxare, de rupere de ritm. Este impresionant cata creativitate apare in timpul acestor momente. De asemenea, somnul este esential.

ACTIUNE BONUS: Rezolva o singura sarcina odata. In cazul in care inca nu ai auzit, multitasking nu functioneaza. Vei fi mai putin eficient pentru fiecare sarcina, daca incerci sa faci mai multe lucruri, in acelasi timp. Concentreaza-te doar pe o singura sarcina importanta si o vei rezolva repede si bine.

Orice inceput este dificil, dar mai usor de parcurs si cu mai multa siguranta, atunci cand stii ca ai resursele, instrumentele necesare si esti inconjurat de oamenii potriviti.

Din acest motiv, am creat special pentru tine PROFIT Accelerator Workshop™, un eveniment in-live, la care noi vom avea grija ca tu sa gasesti resurse, suport si informatii pentru a avansa in afacerea ta si o transforma intr-o afacere profitabila.

Temele aduse in discutie in cadrul workshop-ului, te ajuta sa creezi o fundatie solida si o structura sanatoasa pentru ca afacerea ta sa fie profitabila si autentica si sa aduca un plus de valoare domeniului in care activeaza si lumii inconjuratoare.

Tema editiei – 18 Iulie: Entrepreneur’s Business RoadMap: combinatia corecta a 8 pasi esentiali pe care se bazeaza afacerile de succes

Vei descoperi cum poti utiliza ceea ce functioneaza în companiile cele mai bune din lume pentru a face o mare diferenta cu propria ta afacere.

Vei beneficia de partajarea resurselor intr-un cadru de lucru de  networking organizat, profesionist, cu alti 30-40 oameni de afaceri la fel de laser-focused ca tine, care doresc sa aduca un plus de valoare lumii inconjuratoare prin afacerea lor.

In general, locurile se completeaza rapid, prin urmare inscrie-te AICI si vei descoperi care este combinatia corecta a celor 8 pasi pe baza carora sa-ti dezvolti afacerea. Garantat!

.button-610b23e9e9774 { margin-bottom: 15px; margin-top: 0px; min-width: 0px !important; } .button-610b23e9e9774 { background-color:#ed731c; } .mk-button.button-610b23e9e9774.flat-dimension:hover { background-color:#055f6b !important; color:#f7f7f7 !important; }

Sursa foto: Internet

 

Te invit sa distribui acest articol daca ti-a fost si tie de folos. Cu cat sunt mai multi oameni organizati, performanti si prosperi in jurul tau si tie iti va fi mai bine.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt