{Motivational}Tu poti sa dai ce-i mai bun din tine?

Zilele trecuta am urmarit, poate cel mai motivational video urmarit in ultimul timp, o scena din filmul Facing The Giants, in care capitanul echipei de fotbal ii spune antrenorului sau ca nu este nicio sansa sa castige impotriva echipei adverse, in meciul din weekend-ul urmator. Atunci antrenorul a intrebat:

“Deci, noi deja am pierdut, cand inca nici nu am inceput sa jucam?”

Daca deja stii povestea, felicitari, te poti inspira din ea pentru a-ti atinge visele si a nu te bloca in credinte negative si perceptii limitative.

Daca nu, iata despre ce este vorba si cum te poti inspira si motiva si tu din aceasta poveste.

Pentru a-I face sa inteleaga unde vrea sa ajunga cu aceasta intrebare, l-a intrebat pe capitan cat de mult  poate sa mearga in stilul Death Crowl (in maini si varful picioarelor pe teren, carand un coechiper in spatele lui. Raspunsul lui a fost ca nu poate sa mearga mai mult de 18 metri cu un jucator in spatele lui, dar poate incerca 27 metri cu un jucator in spate si 45 metri fara jucator.

Ca raspuns, antrenorul l-a provocat pe acesta sa mearga cat de departe poate, dar legat la ochi. De asemenea, i-a cerut promisiunea ca “O Sa Dea Ce-i Mai Bun Din El”.

Apoi, antrenorul l-a sustinut pe jucator sa continue sa mearga, sa nu cedeze atunci cand credea ca nu mai poate, inca un pas… pana cand acesta a cazut de epuizare.

Cand jucatorul s-a dezlegat de la ochi, a vazut ca nu a mers 45 de metri, ci 90 metri si a ajuns in capatul opus, in zona adversa. A mers de doua ori mai mult decat a crezut ca poate merge, ca sa nu mai vorbim de cat de departe a mers fata de ceea ce reusise el pana in acel moment.

Sunt mai multe morale in aceasta poveste:

1. In primu rand, daca tu crezi ca nu poti merge atat de departe in actiunile tale, ai dreptate.

2. In al 2-lea rand, daca tu crezi ca nu poti castoga, vei pierde. Asa cum a spus si Henri Ford: “Indiferent ce crezi, ca poti sa ca nu poti, ai dreptate!”

3. Dar mult mai important, cati dintre noi avem nevoie sa ne legam la ochi pentru a inceta sa ne conducem actiunile prin prisma experientelor din trecut? Trecutul nostru nu trebuie sa determine viitorul nostru.

Si cu toate acestea, avem atat de multe limitari despre cat de buni suntem sau nu la ceva, si ceea ce putem face sau nu.

Cand te decizi sa-ti faci un plan de actiune pentru afacerea ta, te provoc sa nu-l creezi doar pe baza experientelor  si convingerilor limitative din trecut, ci sa te gandesti la noi oportunitati, sa ai aspiratii inalte, sa vizezi cu ochii si inima deschisa, sa fii “out of the box”!

Precum in sport, asa si in afaceri. In cazul unei afaceri,  locul antrenorului de fotbal  este luat de un business coach (de altfel, concept preluat din sport).

Asa ca, ai nevoie de suport in a-ti atinge cele mai mai mari aspiratii pe care le ai pentru afacere ta, mi-ar face placere si as fi onorata sa lucram impreuna la acest proces.

Intrebare: Tu poti sa dai ce-i mai bun din tine? De ce suport sau resurse ai nevoie pentru a reusi sa duci la bun sfarsit ceea ce-ti doresti cu adevarat? Te invit sa lasi un comentariu mai jos.

sursa video: https://www.youtube.com/watch?v=-sUKoKQlEC4

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt